بسته ویژه اینترنت رایگان دولت برای معلمان + جزئیات تصادف خودرو حامل سوخت در خراسان جنوبی ۲ کشته برجای گذاشت (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض مبارزه با فساد در تأمین‌اجتماعی با ۴۶ میلیون مخاطب مستقیم جدی است اختلافات مالی در یک خانواده مشهدی منجر به قتل شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) رفاهیات معلمان باید همزمان با اجرای کامل رتبه بندی پرداخت شود یک فعال کارگری: دلخوری بازنشستگان اجرانشدن ماده ۹۶ از سوی دولت است جدول اضافه‌حقوق بازنشستگان در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ | مابه‌التفاوت پرداختی فروردین بازنشستگان در خرداد واریز می‌شود پیش‌بینی بارش باران در بیشتر مناطق کشور (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان راه‌اندازی ۶۰۵ پویش مردمی برای کاشت درخت در خراسان رضوی رمزگشایی از ۲۹ فقره سرقت کابل های برق در طرقبه شاندیز  ساخت دستگاه‌های تولید کمپوست برای استفاده خانگی انفجار مرگبار یک منزل مسکونی در قوچان + تصاویر (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعتراف تکان دهنده سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت شتابزدگی و عجله؛ علت ۸۴ درصد از حوادث برقی خراسان رضوی جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
سرخط خبرها

ثبت ملی مزار افکان بجستان خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۶۰۸۵
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
ثبت ملی مزار افکان بجستان خراسان رضوی
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: بنای مزار روستای افکان شهرستان بجستان در این استان به شماره ۱۳۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمی فر با اعلام این خبر گفت: مزار افکان از نظر موقعیت در شمال روستای بقچیر و افکان بخش مرکزی شهرستان بجستان این استان قرار دارد.

وی ادامه داد: بنای این مزار مربوط به دوره قاجار است و وجه تسمیه آن برگرفته از نام روستا یعنی بقچیر و افکان است که به نام مزار افکان مشهور شده و فرد مدفون در این بنا به گفته روستاییان از عرفا بوده و مورد احترام اهالی و روستاهای اطراف می‌باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان اینکه مزار افکان در پهنه شمالی روستا و در فاصله ۲۰۰ متری بافت روستا قرار دارد گفت: این مزار بر فراز تپه‌ای قرار گرفته و از پیرامون به فضای آزاد دسترسی دارد.

مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی و فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه فرم کلی پلان این بنا چلیپایی شکل است گفت: ورودی بنا به صورت طاق جناغی بوده و سازه و هسته اولیه بنا و فضاهای معماری موجود در آن هنوز به قوت خود باقی است که از جنس خشت و آجر می‌باشد.

محمود طغرایی افزود: فرم چلیپایی منحصر به فرد این بنا، پوشش گنبدی و اجرای آن به صورت عرقچین با سنگ و ملات خاک و گچ از ویژگی‌های خاص این اثر تاریخی است.

وی ادامه داد: این بنا از همان آغاز به منظور استفاده اهالی روستا برای عبادات و نماز و ارج نهادن به شخصیت مدفون شده در بنا با کاربری مزار احداث شده و تاکنون نیز این کاربری را حفظ کرده است.

شهرستان بجستان ۳۸ اثر، محوطه و تپه تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس ملی دارد.

این شهرستان در حدود ۳۰۲ کیلومتری مشهد واقع است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->